söndag 14 juni 2009

Inget nytt med det

När jag var ung och åkte på denna typ av event fast då hade men ju inte internet. Utan då hade man dessa event och man byggde Demos men vid sidan av detta så bytte man spel med varandra.
Och adresser och sedan hade man mail kedjor där man skickade runt disketter. Inte lika snabbt som idag med internet men lika effektivt. Så att det skulle vara något nytt att fildelning sker på Dreamhack eller likande event, nej det är en uråldrig "enligt datormått räknat" företeelse som har pågått sedan datorer blev något som ungdomar hade hemma. Är det rätt nej, går det att undvika förmodligen inte, går det att lagstifta bort absolut inte.


Många som är med i denna debatt tycker att fildelning är ok. Och om man tycker ur ett rent ekonomiskt intresse så kan man tycka det, man slipper betala för att se en film eller lyssna på musik.

Men om man tittar på hur mycket pengar som kommer in i Sverige p.g.a att någon tillverkar spel, gör musik eller bygger programvaror till datorer så är det troligtvis ganska mycket pengar.
Och dessa pengar betyder en massa arbeten direkt eller indirekt. Så för dig som säger att detta borde vara tillåtet hallå. Om du fick välja

1. fildelning tillåtet men då blir du uppsagd och får inget nytt jobb
2. inte tillåtet och du har ett jobb och kan försörja din familj

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag hoppas du skämtar?
Du dummar ner frågan något vansinnigt.

Ja, poängen är att skivbolagen SKA försvinna, vilket kommer att göra att människor förlorar jobb. Det är en jävligt bra sak, eftersom det gör att artisterna blir friare vilket säkert uppmuntrar till fler artister.

Fredrik sa...

Nu är det ju så att artisterna är ju inte idioter. Om de vill så kan de ju strunta i att ha något skivbolag och om inga artister väljer att ha ett skivbolag så kommer de ju gå i konkurs. Men så fungerar det ju inte bara för att du skulle kunna ta en plast dunk och åka till bonden och köpa mjölken så väljer man att köpa den via ICA. Vi kanske borde gå in på ICA och sno all mjölk för att ICA ska försvinna? Så bönderna kan bli fria, ha ha.